Διεύθυνση
Δρ. Αεροδρομίου (εν. Πυροσβεστικής)
Ζάκυνθος, 29100
Τηλέφωνα
2695100351
6944273384
E-mail
info@physiokinisizante.gr
Ώρες Λειτουργίας
Δευ-Παρ: 9:00-21:00
κατόπιν ραντεβού
φυσικοθεραπεία ζάκυνθος 4

Η φυσικοθεραπεία βοηθά στη φυσική αποκατάσταση της κίνησης και της λειτουργικότητας του ατόμου, όταν αυτές έχουν επηρεαστεί δυσμενώς από κάποιο τραυματισμό, πάθηση ή αναπηρία. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού ή εμφάνισης κάποιας πάθησης.

Αποτελεί μία ξεχωριστή μορφή θεραπείας, η οποία εκτός από την σωματική υγεία, προάγει και την ψυχολογική και κοινωνική υγεία.

Η φυσικοθεραπεία απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών και αντιμετωπίζει ένα ευρύ φάσμα παθήσεων, όπως:

  • Ορθοπαιδικές Παθήσεις: οσφυαλγία – ισχιαλγία, δισκοπάθεια, αυχενικό σύνδρομο, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, τενοντίτιδα, κ.ά.
  • Αθλητικές Κακώσεις: θλάσεις, διαστρέμματα, σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών, ρήξεις χιαστών, διάφορα σύνδρομα υπέρχρησης, κ.ά.
  • Νευρολογικές Παθήσεις: σκλήρυνση κατά πλάκας, κακώσεις νωτιαίου μυελού (παραπληγία – τετραπληγία), μυοπάθειες- μυασθένειες, νόσο του Πάρκινσον, κ.α.
  • Ρευματολογικές Παθήσεις: ρευματοειδή αρθρίτιδα, ινομυαλγία, αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα, σπονδυλοαρθροπάθεια, κ.ά.
  • Αναπνευστικές Παθήσεις: βρογχικό άσθμα, κυστική ίνωση, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, κ.ά.

Συνεργασία με άλλες ειδικότητες

Στο πλαίσιο της αποκατάστασης και θεραπείας, ο φυσικοθεραπευτής άλλοτε λειτουργεί μεμονωμένα και άλλοτε συνεργάζεται με άλλους επιστήμονες της υγείας, όπως ορθοπαιδικούς, νευρολόγους, αθλητίατρους, κλπ.

Για το λόγο αυτό, συχνά έρχεται να συμπληρώσει ορισμένες ιατρικές ή χειρουργικές μεθόδους και να συμβάλει στην ταχύτερη επιστροφή στη φυσιολογική δραστηριότητα χωρίς προβλήματα.

φυσικοθεραπεία ζάκυνθος 5

Τεχνικές φυσικοθεραπείας

Ο φυσικοθεραπευτής χρησιμοποιεί μια μεγάλη ποικιλία από τεχνικές θεραπείας με στόχο την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του αιτίου και των συμπτωμάτων. Αυτές περιλαμβάνουν:

  • Αρθρική κινητοποίηση (manual therapy)
  • Διάφορες τεχνικές μάλαξης
  • Φυσικά μέσα όπως την ηλεκτροθεραπεία (tens), τα μαγνητικά πεδία, τους υπέρηχους κ.λπ.
  • Θεραπευτική γυμναστική

Συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση

Η φυσικοθεραπεία βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα τα οποία εξελίσσονται και ανανεώνονται συνεχώς. Για το λόγο αυτό, κάθε σύγχρονος φυσικοθεραπευτής πρέπει να συνεχίζει την εκπαίδευσή του και να εμπλουτίζει συνέχεια το γνωσιακό του πεδίο.

Ο Άγγελος Λυμούρης και η επιστημονική του ομάδα, παρακολουθούν συνεχώς τις εξελίξεις στο χώρο της φυσικοθεραπεία και εκπαιδεύονται στις νέες μεθόδους και τεχνικές.

Επίσης, το σύγχρονο κέντρο φυσικοθεραπείας Physiokinisi, διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας με σκοπό την αποτελεσματική θεραπεία και αντιμετώπιση κάθε πάθησης και τραυματισμού.